Van der Heijden en Möring op longlist Libris Literatuurprijs

Tonio van A.F.Th. van der Heijden en Louteringsberg van Marcel Möring staan op de longlist voor de Libris Literatuur Prijs 2012. Uit meer dan 150 titels stelde de jury onder voorzitterschap van prof. dr. Robbert Dijkgraaf een lijst met in totaal 18 romans samen.

De Libris Literatuur Prijs is de prijs voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige literaire roman van het afgelopen kalenderjaar. Op 12 maart wordt de shortlist bekend gemaakt. Op 7 mei wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens een galadiner voor genodigden in de Spiegelzaal van het Intercontinental Amstel. De winnaar ontvangt een bedrag van 50.000 euro.
Bekijk hier de volledige lijst met genomineerden.

Zes nominaties voor Gouden Boekenuil

Op de eerste Gouden Boekenuil-longlist zijn van de twintig nominaties maar liefst zes voor De Bezige Bij: Bloedgetuigen van Johan de Boose, De mobilisatie van Arcadia van Stefan Hertmans, Man meisje dood van Rik Launspach, Louteringsberg van Marcel Möring, Gestameld liedboek van Erwin Mortier en Tonio van A.F.Th. van der Heijden dingen allen mee naar de prijs.

De vakjury van de Gouden Boekenuil 2012, bestaande uit Marc Reynebeau, Elsbeth Etty, Wim Brands, Roderik Six en Frederick Vandromme, o.l.v. Phara de Aguirre, heeft samen 219 ingezonden romans, literaire biografieën en literaire essays gelezen. Eind februari wordt de shortlist bekendgemaakt. De uitreiking vindt plaats op 5 mei.

De Gouden Boekenuil is de opvolger van de Gouden Uil.