De Bezige Bij

Lovende recensies over WIL van Jeroen Olyslaegers

De roman WIL van Jeroen Olyslaegers is in de Vlaamse en Nederlandse pers vol lof ontvangen:

”Met WIL heeft Jeroen Olyslaegers een belangrijk boek geschreven, waarin het verleden continu resoneert met het heden, in een stijl ‘op het scherpst van een scheermes’.” ***** NRC Handelsblad.

“‘Het verdriet van Antwerpen’ was een goeie titel van deze roman geweest. De invloed van Hugo Claus’ meesterwerk is duidelijk merkbaar, al zocht die het meer in beschrijvingen van de mensen thuis en van hun benepen gedachtewerelden. Olyslaegers wilde meer actie, meer geraaskal, meer lawaai en meer bloed aan de paal. En dat kreeg hij voor elkaar. In een snel geschreven verhaal dat zich geen enkele rustpauze permitteert. Antwerpen in oorlogstijd, hij wilde dat we het voelden. En ik voelde het.”  De Groene Amsterdammer.

”De volkse maar lyrische taal van WIL – geïnspireerd door Louis Paul Boon – is meesterlijk. Dit is de beste roman van Jeroen Olyslaegers.” De Tijd.

”Jeroen Olyslaegers heeft ’m te pakken, zijn Grote Roman. Hij schreef zijn Het verdriet van België, zijn De Kapellekensbaan en bovenal zijn eigenste WIL. Een vlijmscherp boek over de lafheid die neutraliteit heet.” De Standaard.

De boektrailer van WIL is hier te bekijken.

Jeroen Olyslaegers was op 25 augustus te gast bij Kunststof Radio, beluister de uitzending hier terug.

 

 

Mobiele versie afsluiten