De Bezige Bij

Luisterfragment Rachels rokje

Twintig jaar geleden verscheen Rachels rokje, de succesvolle tweede roman van Charlotte Mutsaers. Nu verschijnt de dertiende druk als feestelijke jubileumeditie.

De dertiende druk van Rachels rokje is een gebonden editie, waarin het eerste werkcahier is toegevoegd, met een handschriftversie van het eerste hoofdstuk van de roman. Tevens verschijnt bij deze editie een speciale e-bookeditie met daarin toegevoegd een groot aantal beschouwingen over Rachels rokje. Dit enhanced e-book is door middel van een actiecode in het boek gratis voor de kopers van de papieren editie. Het e-book is tevens los te verkrijgen voor € 12,99.

Rachels rokje wordt bepaald door hartstochtelijke fascinatie van de jeugdige Rachel Stottermaus voor haar docent Douglas Distelvink. De verhaallijn ontplooit zich via associatieve uitweidingen en essayistische terzijdes. Door de opzet in zevenendertig plooien en zeven sessies brengt Charlotte Mutsaers de lezer dicht bij de verbeelding van de overgevoelige maar ook humoristische Rachel.

Nieuwsgierig geworden? Beluister hier een fragment, voorgelezen door Charlotte Mutsaers.

Mobiele versie afsluiten