De Bezige Bij

Maarten Inghels publiceert zijn nieuwe stadsgedicht ‘Honger’ als tatoeage

De Antwerpse stadsdichter en kunstenaar Maarten Inghels is op zoek gegaan naar mensen die elk één dichtregel uit zijn stadsgedicht ‘Honger’ willen laten tatoeëren. De tatoeages zullen geplaatst worden door tatoeagestudio Studio Palermo in Antwerpen in een ontwerp van Inghels.


De oproep naar canvassen werd breed opgepikt. 600 mensen uit België en Nederland hebben zich kandidaat gesteld om een regel van het gedicht als tatoeage te krijgen. 10 geselecteerden zullen op 23 september aanstaande worden getatoeëerd. De dichter zelf krijgt de titelregel op zijn schrijfarm getatoeëerd.

Op 23 september is er om 08.30 uur ruimte voor interviews, om 09.30 uur wordt Maarten Inghels getatoeëerd. Daarna wordt er om het halfuur een nieuwe kandidaat in de inkt gezet. Om 17.00 uur is het gedicht compleet en wordt er een groepsfoto gemaakt met alle getatoeëerde canvassen.

Veel van de kandidaten zullen voor het eerst in hun leven een tatoeage laten plaatsen. Inghels heeft zich in zijn keuze laten leiden door tien diverse motivaties waarin mensen hun persoonlijke leven spiegelden aan een bepaalde dichtregel. Hun verhalen verschijnen samen met de foto’s van Dries Segers in het boek Contact dat in januari 2018 bij De Bezige Bij verschijnt.

HONGER
we moeten praten over lichamen, mijn lichaam
bij jouw lichaam is adem honger
de honger van een halve tweeling
honger raakt mij aan, raakt mij aan
het geheim van honger is herinnering
het tegenovergestelde van vergeten
dolende lichamen hol van honger
wandelaar, inbreker, vreemdeling
dansen in het licht van nooduitgangen
jouw lichaam spatie mijn lichaam

Mobiele versie afsluiten