De Antwerpse stadsdichter Maarten Inghels wil zijn nieuwe stadsgedicht Honger op een unieke manier publiceren. Hij zoekt negen mensen die elk één dichtregel van het gedicht willen laten tatoeëren. De tiende dichtregel houdt Inghels voor zichzelf.

Het nieuwe stadsgedicht is een antwoord op Volksbevraging, het vorige gedicht van Inghels dat hij afgelopen winter heeft gepubliceerd. Hij stelde met dit gedicht in 33 verzen evenveel vragen over het gemoed, geloof en de cultuur van de stadsbewoner. De antwoorden van de Volksbevraging heeft hij geanalyseerd en beantwoordt hij nu met zijn nieuw stadsgedicht Honger.

Tatoeagekunstenaar Sven Rayen van tatoeage-studio Studio Palermo zal de tatoeages plaatsen. Geïnteresseerden kunnen hun favoriete regel uit het gedicht kiezen en zich kandidaat stellen met een korte motivatie en met het gekozen lichaamsdeel. Ze sturen hiervoor een mail naar mail@inghels.com. De tiende dichtregel zal Maarten Inghels bij zichzelf plaatsen. De tatoeages zijn volledig gratis en worden op 23 september 2017 geplaatst.

De verzen worden in blokletters van een centimeter hoog getatoeëerd. Elke tatoeage is een uniek kunstwerk, dus reproducties zijn niet toegelaten. Bij deelname geven kandidaten ook de toestemming om de tatoeage te laten fotograferen en filmen. De foto’s en het videomateriaal worden achteraf gebundeld in het boek Contact van de stadsdichter.

 

HONGER

we moeten praten over lichamen, mijn lichaam
bij jouw lichaam is adem honger
de honger van een halve tweeling

honger raakt mij aan, raakt mij aan
het geheim van honger is herinnering
het tegenovergestelde van vergeten

dolende lichamen hol van honger
wandelaar, inbreker, vreemdeling
dansen in het licht van nooduitgangen

jouw lichaam spatie mijn lichaam