De Bezige Bij

Maarten Inghels schreef het nieuwe stadsgedicht voor Antwerpen: 'Ik volg de rivier, ik ben de rivier'

Maarten Inghels schreef het Stadsgedicht ‘Ik volg de rivier, ik ben de rivier’ tijdens een voettocht in de zomer van 2016. De dichter volgde de Schelde van de bron in het Franse Gouy-Le-Catelet tot in Antwerpen. Nu heeft Knack het gedicht online gepubliceerd, u kunt het hier lezen.

Op zondag 22 januari zal het Stadsgedicht in het Letterenhuis in Antwerpen worden gepresenteerd. Katharina Smets peilt bij Maarten Inghels en zijn gasten naar de betekenis van de rivier. Aansluitend leest Inghels enkele fragmenten voor. Meer informatie vindt u hier.

Gelijktijdig verschijnt een uniek uitgave van het Stadsgedicht bestaande uit papier en glas met water uit de Scheldebron. De oplage bestaat uit 100 genummerde en gesigneerde exemplaren, waarvan er 80 in de handel komen. De uitgave van het boek (64 pagina’s) is onlosmakelijk verbonden met een glazen houder gevuld met water uit de Scheldebron. Elke houder bevat 40 cl. zuiver bronwater. Dit is een uitgave van Demian in samenwerking met Antwerpen Boekenstad. Wilt u een exemplaar bestellen? Dat kan hier. 

Mobiele versie afsluiten