Maartje Wortel gaat van 29 september tot 16 oktober wonen en werken in een appartement van Vitalis WoonZorg Groep in Eindhoven. Zij is de nieuwe ‘Schrijver in huis’: ze zal tijdens haar verblijf in het verzorgingshuis nieuw werk schrijven, geïnspireerd door de bewoners, en doet verslag van haar ervaringen via het weblog van Wintertuin.

Op uitnodiging van Literair Productiehuis Wintertuin en de Literaire Salon wonen en werken jonge auteurs drie weken lang in een appartement van een verzorgingshuis. Eerder namen de schrijvers Elske van Lonkhuyzen en Willem Claassen er al hun intrek.

Maartje Wortel (1982) volgde de opleiding Beeld & Taal aan de Rietveld Academie in Amsterdam. In 2007 won ze de Write Now!-wedstrijd voor literair talent. Ze publiceerde verhalen in Passionate, De Brakke Hond en De Gids en schreef columns voor NRC Handelsblad. De verhalenbundel Dit is jouw huis is haar debuut. Ze won er de Anton Wachterprijs 2010 mee, en kreeg de Nieuw Proza Prijs Venlo 2010 voor het verhaal ‘Kranten’, dat in de bundel is opgenomen. Haar debuutroman Half mens werd voor verscheidene prijzen genomineerd. In januari 2014 verscheen haar roman IJstijd.