De Bezige Bij

Manon Uphoff in 'Brief aan mijn jongere ik'

 

Zondag 1 augustus is er in het IKON radioprogramma De Andere Wereld een lang interview met Manon Uphoff te beluisteren. Dit interview is gebaseerd op de ‘brief aan haar jongere ik’ die Manon Uphoff op verzoek van het programma heeft geschreven. Zij is één van de drie bekende Nederlanders die dit jaar deelnemen aan de serie.

De IKON werkt voor deze serie samen met dagblad Trouw. De brieftekst zal zaterdag 31 juli worden gepubliceerd in Trouw.

Wat is er van mij terechtgekomen? Heb ik van mijn leven gemaakt wat ik ervan verwachtte? Wat waren mijn ambities toen ik op eigen benen ging staan en in hoeverre heb ik die waargemaakt? Of is het toch anders gelopen dan ik wilde door toeval of door eigen toedoen? Dergelijke vragen liet De Andere Wereld prominente Nederlanders aan zichzelf stellen. De redactie nodigde hen uit een brief te schrijven aan zichzelf, toen ze nog jong en onbedorven waren en hun vleugels nog moesten uitslaan, onder de titel: Brief aan mijn jongere ik.

Voor deze ‘jongere ik’ rond de twintig ligt nog een wereld open en alle mogelijke idealen in het verschiet. Visioenen lonken om na te jagen, maatschappelijke ladders om zo hoog mogelijk te beklimmen. En nu een paar decennia later kijkt de hoofdpersoon terug middels een brief aan zichzelf: wat is er terecht gekomen van al mijn dromen en vergezichten? Van de relaties die ik hoopvol ben aangegaan, de keuzes die ik maakte of juist nagelaten heb? Is mijn privé-leven overeind gebleven of heeft dat het afgelegd tegen de carrière? Als ‘spijt’ enige zin zou hebben, wat zou ik nu dan anders doen?

Het hele interview met Manon Uphoff wordt 1 augustus uitgezonden op Radio 1, tussen 07.00 en 08.00 uur, en zal later ook nog via de website te beluisteren zijn.

Mobiele versie afsluiten