Manon Uphoff zal voorlezen tijdens de twintigste editie van Literanita, op donderdag 20 juni a.s. in café De Nieuwe Anita in Amsterdam. Het thema van de tweemaandelijks terugkerende literaire avond is ditmaal ‘Lof der begeerte’.

Of je nou een kansloze casanova bent of een femme fatale, begeerte kennen we allemaal. Waarom hebben we eigenlijk zo’n behoefte aan zaken die we niet nodig hebben? En hoe onderhoud je een relatie als lichamelijk contact onmogelijk is?

Manon Uphoff (1962) debuteerde in 1995 met de verhalenbundel Begeerte, die meteen op de shortlist van de AKO Literatuurprijs terechtkwam. Daarop volgden drie romans, twee novellen en drie verhalenbundels. In het voorjaar van 2012 verscheen de novelle De ochtend valt, die bekroond werd met de Opzij Literatuurprijs. Op 20 juni verschijnt haar nieuwe verhalenbundel De zoetheid van geweld.

Literanita #20: Lof der begeerte, donderdag 20 juni 2013. Locatie: De Nieuwe Anita in Amsterdam. Entree 2 euro, aanvang 20.45 uur. Meer informatie vindt u hier.