De Bezige Bij

Masha Gessen wint National Book Award

Journaliste Masha Gessen wint heeft de National Book Award voor non-fictie gewonnen, voor haar werk De toekomst is geschiedenis, dat op 15 februari 2018 bij de Bezige Bij zal verschijnen.

In De toekomst is geschiedenis geeft Masha Gessen een fenomenaal inzicht in de gebeurtenissen en krachten die haar geboorteland Rusland de afgelopen decennia hebben ontwricht. In De toekomst is geschiedenis volgt ze de levens van mensen die geboren werden in de nadagen van het Sovjetrijk en opgroeiden met ongekende verwachtingen. Haar hoofdpersonen – kinderen en kleinkinderen van de bouwmeesters van het nieuwe Rusland – koesteren elk hun eigen aspiratie, als ondernemer, activist, denker of schrijver.

Gessen brengt in kaart hoe hun levens beïnvloed worden door de intriges van een verpletterend regime dat weigert zichzelf te begrijpen. Een regime waarin de oude Sovjetorde ongehinderd kan terugkeren in de vorm van de maffiastaat die Rusland nu is. De toekomst is geschiedenis is een sterk en urgent verhaal, een waarschuwing voor nu en alle tijden

De National Book Award wordt sinds 1950 jaarlijks door de Amerikaanse National Book Foundation uitgereikt aan verdienstelijke Amerikaanse schrijvers, in de categorieën fictie, non-fictie, poëzie en kinderliteratuur.

 

 

Mobiele versie afsluiten