De geprezen Roemeense schrijver Mircea Cărtărescu is 16 mei in Nederland naar aanleiding van De Europese nacht van de literatuur in samenwerking met Het Roemeens Cultureel Instituut.

Op 16 mei van 16:30 tot 17:30 uur zal Mircea Cărtărescu optreden in Spui25. Hier zal de auteur geinterviewd worden door Wim Brands.

Klik hier voor meer informatie.

Op 16 mei van 19.30 tot 23.00 uur zal Mircea Cărtărescu te gast zijn bij de Openbare Bibliotheek Amsterdam voor De Europese nacht van de literatuur. Samen met negen andere auteurs, vanuit alle hoeken van Europa, zal hij verschillende onderwerpen bediscussiëren met Margot Dijkgraaf, zoals: Wat zijn de thema’s van romans en poëzie die vandaag de dag in Europa worden geschreven? Wat hebben romans vanuit verschillende delen van ons continent met elkaar gemeen? Wat vertellen zij ons over onze tijd en wat kunnen wij van hen leren?

Klik hier voor meer informatie over deze avond.

Zijn nieuwe roman De Trofee verschijnt eind mei; een roman vol dromen en nachtmerries, vol onverwachte wendingen en adembenemende avonturen, en beurtelings hilarisch en tragisch.