Mischa Andriessen krijgt de J.C.Bloem-Poëzieprijs 2013 toegekend voor zijn bundel Huisverraad. De tweejaarlijkse poëzieprijs is bestemd voor de tweede dichtbundel van een veelbelovende Nederlandse of Vlaamse dichter. Huisverraad is een bundel over het zoeken naar richting, het verlangen naar houvast, over een wereld die is veranderd. ‘Dit is genadeloze poëzie’, ordeelde De Groene Amsterdammer. Aan de prijs, die op zaterdag 20 april wordt uitgereikt, is een bedrag van 2500 euro verbonden.

De feestelijke uitreiking vindt plaats in de historische Villa Rams Woerthe in Steenwijk. De presentatie is in handen van juryvoorzitster Gerdi Verbeet, in aanwezigheid van juryleden Hanz Mirck en Ester Naomi Perquin. Alle genomineerde dichters zullen voordragen uit hun ingezonden bundels, waarvan de kwaliteit volgens het jury-rapport ‘bijzonder hoog’ is.

Voor meer informatie en kaartverkoop, zie: www.jcbloemstichting.nl.

Mischa Andriessen (1970) debuteerde in 2009 met de bundel Uitzien met D, waarvoor hij de C. Buddingh’-prijs voor beste debuut in de Nederlandstalige poëzie ontving.