Elisa Hermanides en Ruben Koops, journalisten bij respectievelijk Trouw en Het Parool, tekenden onlangs een contract voor het schrijven van een ongeautoriseerde biografische schets over Ahmed Aboutaleb bij Uitgeverij De Bezige Bij. Het boek zal najaar 2019 verschijnen.

In dit boek willen de schrijvers ontrafelen hoe Aboutaleb zich kon ontwikkelen van een Marokkaanse migrantenzoon in een Haagse achterstandswijk tot een burgemeester die niet alleen in Rotterdam, maar ook landelijk en internationaal in de belangstelling staat.

Catharina Schilder, redacteur non-fictie: ‘Wij zijn heel blij dit boek over een van de meest intrigerende politici van Nederland  te kunnen publiceren. Deze veelbelovende journalisten zijn gefascineerd door de manier waarop Ahmed Aboutaleb is opgeklommen in de samenleving. Ze zijn zeer gedreven om de kern van zijn succes aan het licht te brengen.’

Elisa Hermanides (1982) is journalist op de economieredactie van Trouw. Zij begon haar journalistieke carrière bij Het Financieele Dagblad, werkte daarna als onderzoeksjournalist en politiek verslaggever voor Het Parool en was een van de bedenkers en presentatoren van het programma Park Politiek van AT5.

Ruben Koops (1986) is nieuwsverslaggever en politiek columnist bij Het Parool, gespecialiseerd in het Amsterdamse stadhuis. Voorheen werkte hij onder meer voor de redactie van De Telegraaf, Radio Nederland Wereldomroep en BNR Nieuwsradio.