Op 28 september a.s. brengt het Nederlands Film Festival een ode aan de in oktober 2012 overleden Sylvia Kristel. Sylvia Kristel (1952) speelde in meer dan vijftig films, maar werd vooral bekend door de erotische speelfilm Emmanuelle, een van de grootse kassuccessen aller tijden. In haar autobiografie Naakt besteedt Kristel aandacht aan haar jeugd, kostschooltijd, de scheiding van haar ouders, haar relatie met Hugo Claus, haar zoon Arthur, drank- en drugsgebruik, haar leven in Parijs en de filmwereld in Los Angeles, de keelkanker die ze op latere leeftijd overwon.

Tijdens de ode op 28 september worden vijf films vertoond waarin Sylvia Kristel schittert:
Pastorale 1943 om 11.30 uur
René la Cann om 14.45 uur
Frank en Eva: Living Apart Together om 17.45 uur
Emmanuelle om 20.30 uur
Dracula’s Widow om 23.15 uur.
De presentatie van deze dag is in handen van Jan Doense. Voorafgaand aan en na de vertoningen maken diverse mensen die Sylvia Kristel hebben gekend en met haar werkten hun opwachting en delen zij hun herinneringen.

Met een knipoog naar een hardnekking cliché over de Nederlandse film, is ‘Naakt’ dit jaar het hoofdthema van het Nederlands Filmfestival. Van de bevrijdende seksgolf in de jaren zeventig tot de schoonheid en kwetsbaarheid van kunstzinnig naakt. Maar ook de blootgelegde ziel en opgeofferde privacy worden volop belicht.

Meer informatie en kaartverkoop vindt u hier.