De Bezige Bij

Nieuwe benoemingen bij Uitgeverij De Bezige Bij

Uitgeverij De Bezige Bij heeft twee nieuwe krachten aangeworven: Katrijn van Hauwermeiren en Charlotte Huizink.

Katrijn van Hauwermeiren zal per 15 april a.s. in dienst treden van Uitgeverij De Bezige Bij als hoofdredacteur Vlaanderen. Zij is in die hoedanigheid verantwoordelijk voor de acquisitie en begeleiding van Vlaamse auteurs, en wordt het gezicht van de uitgeverij in het culturele leven van Vlaanderen. Katrijn zal intensief samenwerken met de Nederlandse hoofdredacteuren Suzanne Holtzer (Nederlandse fictie), Haye Koningsveld (non-fictie) en Peter van der Zwaag (vertaalde fictie), en samen met hen, onder supervisie van directeur/uitgever Henk Pröpper, het uitgeefbeleid van De Bezige Bij vormgeven. In Antwerpen gaat Katrijn een hecht team vormen met redacteur Katrien de Loose en publiciteitscoördinator Chris Boudewijns.

Katrijn van Hauwermeiren (1987) rondde met succes de master Vergelijkende Moderne Letterkunde aan de Universiteit Gent en de master redacteur/editor aan de Universiteit van Amsterdam af. Ze begon haar loopbaan als stagiaire op de redactie Nederlandse fictie van De Bezige Bij en was de afgelopen drie jaar acquirerend redacteur voor Uitgeverij Prometheus/Bert Bakker. Zij werkte met onder anderen Tom Lanoye, Griet Op de Beeck, Herman Brusselmans, Kris Verburgh en Peter Verhelst.

Katrijn zegt zelf: ‘Ik kijk er ontzettend naar uit me verder te verdiepen in de rijkdom die de Vlaamse fictie en non-fictie te bieden hebben. Het is mijn missie de literaire kloof tussen Vlaanderen en Nederland kleiner te maken – mét oog en respect voor de verschillen. ’

Daarnaast treedt Charlotte Huizink aan als nieuwe medewerker op de publiciteitsafdeling van De Bezige Bij. Zij vervangt Saartje Schwachöfer, die na 12 jaar op deze afdeling gewerkt te hebben de overstap heeft gemaakt naar Uitgeverij Thomas Rap, een imprint van De Bezige Bij, waar ze inmiddels werkzaam is als acquirerend redacteur.
Charlotte wordt, samen met publiciteitscoördinator Jolanda van Dijk, verantwoordelijk voor de publiciteit van zowel de Nederlandse als de vertaalde literatuur van De Bezige Bij.

Charlotte Huizink (1983) behaalde een bachelor Romaanse Talen en Culturen en een master in Classical, Medieval and Renaissance Studies aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit van Amsterdam, met als specialisatie het Spaanse toneel in de Gouden Eeuw. De afgelopen vijf jaar werkte ze bij De Arbeiderspers, eerst als uitgeefassistent, later als projectcoördinator backlist. Daarvoor werkte ze enige tijd freelance voor literair agentschap Sebes & Van Gelderen.

De Bezige Bij is zeer verheugd deze twee talenten in haar huis te kunnen verwelkomen, en deze belangrijke posities in goede en vertrouwde handen te weten.


Katrijn van Hauwermeiren

Charlotte Huizink
Mobiele versie afsluiten