Op 21 mei verschijnt de langverwachte nieuwe roman van Khaled Hosseini, bekend van De vliegeraar en Duizend schitterende zonnen, met de titel:

En uit de bergen kwam de echo

Voor de driejarige Pari is haar grote broer Abdullah meer een vader dan een broer. Voor de tienjarige Abdullah is zijn zusje alles. Als Pari noodgedwongen wordt verkocht aan een rijk maar kinderloos echtpaar in Kabul zet dat een reeks ingrijpende gebeurtenissen in gang.
Hosseini beschrijft meerdere generaties in deze roman, ouders en kinderen en kleinkinderen, broers en zussen, en onderzoekt de vele manieren waarop familieleden elkaar liefhebben, verwonden en verraden – én hoe ze zich voor elkaar opofferen. Hij volgt zijn personages van Kabul naar Parijs, van San Francisco naar het Griekse eiland Tinos, en weer terug naar Kabul.
In zijn nieuwe roman geeft Khaled Hosseini een indringend beeld van de morele complexiteit van het leven. Gedreven door zijn kenmerkende compassie en zijn psychologische inzichten, betoont hij zich in En uit de bergen kwam de echo eens te meer een geboren verhalenverteller.

Khaled Hosseini is een van de meest succesvolle en geliefde auteurs ter wereld. Zowel De vliegeraar als Duizend schitterende zonnen waren uiterst succesvol in Nederland; er werden hier in totaal meer dan 2,5 miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht. Hosseini is ook vertegenwoordiger voor de United Nations High Commissioner for Refugees, de UN Refugee Agency en hij is oprichter van de Khaled Hosseini Foundation, een organisatie die humanitaire hulp biedt aan Afghanistan. Hij woont in Californië.

Khaled Hosseini – En uit de bergen kwam de echo
oorspronkelijke titel: And the Mountains Echoed | vertaling: W. Hansen | ca. 416 pagina’s
De Nederlandse editie verschijnt tegelijk met de Amerikaanse uitgave.

Gebonden editie: ISBN 978 90 234 8186 7 | ca. € 24,90
Paperback editie: ISBN 978 90 234 7660 3 | ca. € 19,90
E-book: ISBN 978 90 234 7700 6 | prijs wordt later bekendgemaakt

copyright auteursfoto: Elena Seibert
copyright auteursfoto: Elena Seibert