Nog voor het verschijnen in Nederland, zijn de rechten van de nieuwe roman van Marcel Möring, Louteringsberg, al verkocht aan Duitsland. Louteringsberg zal verschijnen bij Luchterhand, onderdeel van Random House. Louteringsberg verschijnt a.s. donderdag 14 april in Nederland.

Louteringsberg vertelt het verhaal van Marcus Kolpa. In de hete zomer van 2006 verlaat zijn dochter het huis waar ze twintig jaar samen woonden. Als zijn moeder overlijdt komen een voor een de spoken uit zijn verleden tevoorschijn. Deze zoektocht naar een familiegeschiedenis haalt hem uit zijn jarenlange isolement. Wat waar leek te zijn, blijkt schijn. Wat orde leek, is chaos. En dan komt Lila.

Marcel Möring (1958) schreef de romans Mendels erfenis (1991, Geertjan Lubberhuizenprijs), Het grote verlangen (1992, AKO Literatuurprijs), In Babylon (1997, Gouden Uil Literatuurprijs) en Dis (2006, F. Bordewijkprijs 2007 en de longlist van de Libris Literatuur Prijs en AKO Literatuurprijs). Daarnaast publiceerde hij essays, korte verhalen en novellen. Zijn werk is vertaald in vijftien talen.