De Bezige Bij

Nieuwe tournee voor De perzik van onsterfelijkheid

Het toneelstuk De perzik van onsterfelijkheid, uitgevoerd door Swarte Kunst, gebaseerd op de roman van Jan Wolkers, gaat opnieuw in roulatie door heel Nederland.

Dit verhaal van Wolkers speelt zich af op 5 mei 1980 in Amsterdam, tijdens de viering van de veertigjarige bevrijding van de stad door de Canadezen. Tegen dit decor zwerft Ben Ruwiel door het feestgedruis, zoekend naar wat er overbleef van zijn idealen en zijn huwelijk. Alleen zijn aftakelende hond Snoet houdt hem op de been.

Swarte Kunst brengt deze roman op het podium tot leven. Met live videobeelden, bijzonder poppenspel, muziek, een tekstbewerking van Rik van den Bos en spel van Ali Çifteci en Margje Wittermans.

De Volkskrant schreef eerder over deze voorstelling: “Rieks Swarte maakt beeldend, speels en visueel theater met veel aandacht voor kinderlijke verwondering.” Ook De Groene Amsterdammer was positief: “Rieks Swartes ‘Swarte Kunst’ toont het boek in al zijn weemoedigheid. Met mooie hoofdrollen voor Ali Çifteci als de verteller Ben en een weergaloze Swarte-pop-met-Swarte in de rol van Snoet.”

Het stuk is in de loop van oktober en november op veel verschillende locaties te bewonderen. Voor kaarten, meer informatie en de volledige speellijst, kijkt u op de website van het gezelschap.

Mobiele versie afsluiten