Onlangs verscheen een nieuw kort verhaal als Vleugel bij De Bezige Bij. Alma Mathijsen schreef speciaal voor deze reeks Liefde kun je niet eten. In dit verhaal zoekt Alma haar oom en zijn veel jongere vriendje op in Pattaya, Thailand. Een non-fictieverhaal over familiebanden, sekstoerisme en een onvermijdelijke dood.

Over De grote goede dingen schreef de pers:
‘Een prikkelend relaas dat getuigt van fris en origineel schrijftalent’ – Trouw
‘Eerlijk gezegd denk ik dat het feit dat werkelijk niets aan dit boek gelikt is, het uiteindelijk zo krachtig en ontroerend maakt.’ – De Groene Amsterdammer

Alma Mathijsen (1984) schreef eerder zes toneelstukken en een verhalenbundel, en publiceerde in 2011 haar debuutroman Alles is Carmen bij De Bezige Bij. In 2014 verscheen haar tweede roman De grote goede dingen.

De Bezige Bij startte in 2013 met Vleugels, een volledig digitale reeks korte verhalen. Deze korte verhalen zijn exclusief als e-book verkrijgbaar en kosten slechts €2,99 per stuk. Als Vleugel verschenen eerder onder meer verhalen van Philip Huff, Kevin Barry en Jan Siebelink. Klik hier om alle Vleugels te bekijken.