Nieuws / Nijmeegs Boekenfeest met Buwalda, Wortel, Claassen

14.03.2012

Nijmeegs Boekenfeest met Buwalda, Wortel, Claassen

Peter Buwalda, Maartje Wortel en debutant Willem Claassen treden 17 maart op tijdens het Nijmeegs Boekenfeest in Concertgebouw De Vereeniging.

Al voor de zesde keer vult De Vereeniging zich met lezers, schrijvers, dichters, muzikanten en wetenschappers. Het boekenfeest is uitgegroeid tot een begrip in Nijmegen en kan inmiddels rekenen op vele enthousiaste bezoekers.
Rondom het thema van de Boekenweek, ‘Vriendschap en andere ongemakken’, is een programma samengesteld met de schrijvers Tom Lanoye, Peter Buwalda, Raoul Heertje en Jan van Mersbergen.

De avond wordt compleet gemaakt door muzikale optredens van onder andere Janne Schra, DJ St. Paul en DJ Takkie.

meer informatie: www.nijmeegsboekenfeest.nl.

Meer over de auteur

Peter Buwalda

Peter Buwalda debuteerde in 2010 met Bonita Avenue. Het boek werd genomineerd voor twaalf literaire prijzen, waarvan hij er vijf won. De roman voerde de bestsellerlijsten aan, verkocht meer dan 350.000 exemplaren en werd wereldwijd vertaald en bejubeld. Zijn tweede roman, Otmars zonen, verscheen op 5 maart 2019.

Peter Buwalda

Meer nieuws

  • Bette Dam wint De Loep met haar boek ‘Op zoek naar de vijand’

    Bette Dam wint ‘De Loep’ in de categorie Controlerende Onderzoeksjournalistiek met haar boek Op zoek naar de vijand. De Loep is een Belgisch-Nederlandse prijs voor onderzoeksjournalistiek die wordt uitgereikt door de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) aan controlerende, opsporende en signalerende journalistiek. De jury van De Loep schreef het volgende in het juryrapport: “Een onderzoek van internationale klasse...

    Meer28.09.2020
  • Jeroen Olyslaegers is de laureaat van de Prijs van de KANTL voor Proza 2020

    Jeroen Olyslaegers wint de vierjaarlijkse Prozaprijs van de KANTL (Koninklijke Academie voor Taal en Letteren) voor zijn roman WIL. De KANTL reikt jaarlijks een literaire prijs uit. Die prijs richt zich afwisselend op proza, podiumteksten, essay en poëzie. Voor de KANTL-prijs van 2020 kwamen alle prozawerken uit de periode tussen 2016 en 2019 in aanmerking....

    Meer10.09.2020