De Bezige Bij

Nominatie James Gleick The Information

The Information van James Gleick , waarvan in 2011 de Nederlandse vertaling verscheen, is genomineerd voor de shortlist van de National Book Critics Circle Award 2012. Deze prijs voor Engelstalige boeken wordt jaarlijks uitgereikt aan de categoriën: (auto)biografieën, kritieken, fictie, non-fictie en poëzie. De genomineerden worden verkozen door de critici zelf. Met deze prijs stimuleert de NBCC de dialoog rond schrijven, kritiek en literatuur. De namen van de genomineerden werden bekend gemaakt door Siddhartha Mukherjee, schrijver van De Keizer aller ziektes.

Onder eerdere winnaars van de Award bevinden zich John Updike, Ian Mc Ewan, E.L.Doctorow, Anne Tyler, Simon Schama, Philip Roth en Sylvia Nasar.

James Gleick beschrijft in Informatie de manieren waarop wij in de loop van de tijd met elkaar op afstand hebben leren communiceren. Van de tamtam, via het boek, de telefoon, naar het informatie- en communicatietijdperk van e-mail en internet, Google, Facebook, blogs en tweets.
The Information stond op de 2011-eindejaarslijsten van o.a. Time, The New York Times, Barnes and Noble en The Economist.

Over Informatie:
“Gleick schreef een kolos van een boek over de historische wortels van onze informatiemaatschappij. Een geschiedenis van de menselijke omgang met informatie.” – de Volkskrant

“Gleick laat tal van beroemde wetenschappers de revue passeren in soms duizelingwekkende beschrijvingen hoe door de eeuwen heen over informatie is gedacht. Het is een fantastische reis langs nooit gebouwde computers en onbegrepen formules, om uit te komen bij het internettijdperk.” – De Stentor

Mobiele versie afsluiten