De waarheid over de zaak Harry Quebert van de jonge Zwitserse auteur Joël Dicker ligt nu in de boekhandel én staat hoog genoteerd in de Nederlandse bestsellerlijst.

Onlangs werd De waarheid over de zaak Harry Quebert van Joël Dicker door het boekverkoperspanel verkozen tot het Boek van de Maand bij het tv-programma De Wereld Draait Door. Er was ook lof voor de roman in diverse media, onder meer met een lovende column van Bert Wagendorp in De Volkskrant. De roman werd nog voor verschijnen bekroond met de Prix Tulipe 2013, een nieuwe literaire prijs voor de beste Franstalige roman van het afgelopen jaar.

In Frankrijk, waar La vérité sur l’affaire Harry Quebert afgelopen jaar verscheen, was de roman een groot bestsellersucces. Meer dan een miljoen lezers vonden hun weg naar de boekhandel. De roman ontving daarnaast twee grote literaire prijzen in Frankrijk: de Grand Prix du Roman de l’Académie Francaise en de Prix Goncourt des Lycéens, en kreeg tal van lovende recensies.

‘Een ongekend spannend boek over een schrijver met een writer’s block en een oude moord, met een snelle opening, een flinke dosis suspense en een troebele liefdesgeschiedenis.’ – Juryrapport Prix Tulipe

Bekijk hier de uitzending van De Wereld Draait Door van 28 januari 2014:

De waarheid over de zaak Harry Quebert
De waarheid over de zaak Harry Quebert is het verhaal van schrijver Marcus Goldman, die lijdt aan een writer’s block terwijl de deadline van zijn uitgever nadert. Wanneer bij zijn mentor, en sterauteur Harry Quebert het lichaam van een meisje in de tuin wordt gevonden vertrekt Marcus naar diens huis om de waarheid te achterhalen. Die blijkt veel gecompliceerder dan gedacht.

Op onze website kunt u ook een leesfragment van De waarheid over de zaak Harry Quebert lezen.