De waarheid over de zaak Harry Quebert van Joël Dicker is vanaf heden verkrijgbaar in de boekhandel. Deze roman verkocht in Frankrijk al meer dan een miljoen exemplaren en won de Prix Tulipe 2013, de Grand Prix du Roman de l’Académie Francaise en de Prix Goncourt des Lycéens.

‘Een ongekend spannend boek over een schrijver met een writer’s block en een oude moord, met een snelle opening, een flinke dosis suspense en een troebele liefdesgeschiedenis.’ – Juryrapport Prix Tulipe

De waarheid over de zaak Harry Quebert is het verhaal van schrijver Marcus Goldman, die lijdt aan een writer’s block terwijl de deadline van zijn uitgever nadert. Wanneer bij zijn mentor, en sterauteur Harry Quebert het lichaam van een meisje in de tuin wordt gevonden vertrekt Marcus naar diens huis om de waarheid te achterhalen. Die blijkt veel gecompliceerder dan gedacht.

‘Zodra je je neus in deze dikke pil steekt, ben je verloren.’ – Le Journal du Dimanche
‘Een perfect boek, een magnifiek geschreven roman.’ – Corriere della Sera
‘Deze fascinerende roman die zich voordoet als een misdaadroman heeft alle elementen van de Great American Novel.’ – L’Express

Joël Dicker is 29 jaar, van oorsprong Frans-Russisch, en groeide op in Zwitserland, waar hij rechten studeerde. Hij debuteerde in 2005 met de novelle Le Tigre en schreef daarna Les derniers jours de nos pères. La vérité sur l’affaire Harry Quebert is zijn tweede roman. De vertaalrechten zijn inmiddels aan meer dan 32 landen verkocht. Onlangs sloot Penguin Books aan in de rij met het hoogste bod uit haar geschiedenis.

Op onze website is ook een voorpublicatie van De waarheid over de zaak Harry Quebert te lezen.