Zaterdag 10 januari besprak Onno Blom Caravantis, de nieuwste roman van Frank Albers, in de Tros Nieuwshow op radio 1. Blom las vol verwondering en heeft bewondering voor het lef van Albers.

Beluister hier de uitzending.

Caravantis draait om de jonge republiek Caravantis, die ooit begon als revolutionair politiek experiment maar nu aan de rand van de afgrond staat. De ramen van de kroegen zijn dichtgespijkerd, vrouwen worden het slachtoffer van geheimzinnige ontvoeringen, onlusten en aanslagen verbrijzelen de idealen en ambities van dit nieuwe land. Als de Amerikaanse journalist Jakob Jarvik naar Caravantis komt voor een reportage, maakt hij kennis met Suzanne, echtgenote van de gewoonste man van het land. Zij neemt Jarvik bij de arm en leidt hem naar het hart van Caravantis. Daar ontdekt Jarvik tot zijn verbijstering wat dit kleine landje, dat met zoveel goede bedoelingen uit de grond werd gestampt, in werkelijkheid draaiende houdt.

Over Frank Albers:
Frank Albers (1960) studeerde filosofie in Gent en literatuurwetenschappen in Oxford. In 1996 promoveerde hij aan Harvard over het utopische denken van Jean-Jacques Rousseau en Ralph Waldo Emerson. Van 1998 tot 2000 was hij samen met Bernard Dewulf hoofdredacteur van het Nieuw Wereldtijdschrift. Van 2001 tot 2005 leidde hij de Standaard der Letteren. In 1982 verscheen de roman Angst van een sneeuwman (Yangprijs 1983).

In de zomer van 2006 reisde Albers in het spoor van Jack Kerouacs roman On the Road (1957) door de VS. Daarover publiceerde hij in september 2007 bij De Bezige Bij het boek Beatland.

Albers is ook actief als literair vertaler; hij vertaalde o.a. Titus Andronicus, Hamlet, King Lear en Romeo & Julia van William Shakespeare. Tevens doceert hij aan de Universiteit Antwerpen.