De Bezige Bij

Onno Blom presenteert de AVROTROS documentaireserie 'Het raadsel Rembrandt'

Kort na verschijnen van zijn Rembrandtbiografie De jonge Rembrandt zal Onno Blom vanaf 28 september de documentaireserie Het raadsel Rembrandt op NPO2 presenteren.

Onno Blom reist in Het raadsel Rembrandt in Rembrandts voetspoor om te ontdekken wie de meesterschilder écht was. In Leiden schetst hij het beeld van een jonge molenaarszoon vol ambitie en dromen, die ervan overtuigd is dat hij als schilder de wereld zal veroveren. In Amsterdam bezoekt Blom de plekken waar Rembrandt zijn grootste successen boekte, maar ook flinke tegenslagen te verwerken kreeg in zijn persoonlijke leven. In een poging hetzelfde te ervaren en beleven als de grote schilder komt Blom in vier wervelende afleveringen tot verrassende ontdekkingen.

De jonge Rembrandt van Onno Blom verschijnt 5 september. Voor deze biografie van de kunstenaar als jonge man heeft Onno Blom, gelauwerd biograaf en zelf een echte Leidenaar, zich verdiept in de wereld, het land, de stad, de steeg en het huis waarin Rembrandt in 1606 werd geboren en de eerste vijfentwintig jaar van zijn leven doorbracht.

Het raadsel Rembrandt is vanaf zaterdag 28 september om 21.20 uur te zien op NPO2.

Mobiele versie afsluiten