De Amerikaanse auteur Siri Hustvedt (Northfield, 1955) schrijft romans, korte verhalen, poëzie en essays. Ze bekend van haar wereldwijde bestsellers Wat me lief was en Verdriet van een Amerikaan. In 2010 verschenen Hustvedts memoires over haar ervaringen met de psychiatrie, Een geschiedenis van mijn zenuwen. Haar roman De vlammende wereld werd in 2014 genomineerd voor de Man Booker Prize. Hustvedt woont met haar man, de schrijver Paul Auster, in New York.

Op 1 oktober spreekt Hustvedt in Tivoli Vredenburg over haar nieuwste roman Herinneringen aan de toekomst. Kaarten zijn hier te koop.

In Herinneringen aan de toekomst (vertaald door Caroline Meijer en Jeske van der Velden) verhuist S.H., een jonge vrouw uit Minnesota, naar New York. In haar nieuwe woning hoort ze door de muren heen de bizarre en dreigende monologen van haar buurvrouw. Ze schrijft alles op in een schrift, samen met de schetsen van een roman en al haar andere belevingen in de miljoenenstad. Veertig jaar later vindt ze haar vergeten notities terug. Geïntrigeerd besluit ze haar eigen herinneringen af te zetten tegen dat wat ze ooit schreef en herleeft ze de periode waarin haar obsessie voor haar buurvrouw haar bestaan volkomen beheerste.