Op 24 april a.s. verschijnt Hee hoor mij Ho simultaan op de brandtorens, de verzamelde gedichten van H.H. ter Balkt.

Deze bijzondere uitgave wordt op zondag 27 april gepresenteerd in Theater Lux in Nijmegen.

In 1969 verscheen de eerste poëziebundel, Boerengedichten, van een dichter die niet meer weg te denken is uit de Nederlandse literatuur: H.H. ter Balkt, in de eerste jaren van zijn dichterschap publicerend onder de omineuze naam Habakuk II de Balker. Ter Balkt wordt beschouwd als een van de belangrijkste dichters van Nederland. Voor zijn gehele oeuvre ontving hij in 2003 de P.C. Hooftprijs.
Centraal in zijn werk staat de relatie tussen mens en natuur. De geschiedenis is een ander geliefd onderwerp van de geëngageerde Ter Balkt. Zo liet hij in zijn klassieke reeks dichtbundels De Laaglandse hymnen I-III zijn licht schijnen op meer of minder belangrijke gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis – een alternatieve, poëtische historie van de Lage Landen. Hee hoor mij Ho simultaan op de brandtorens bevat niet alleen de regulier uitgegeven bundels, maar ook bibliofiele uitgaven. Achttienhonderd pagina’s stilistische brille, weerbarstige vitaliteit en provocerende stellingname.

Dichters eren H.H. ter Balkt bij presentatie verzamelde gedichten
Op zondagmiddag 27 april presenteert Uitgeverij De Bezige Bij in samenwerking met het Literair Productiehuis Wintertuin de verzamelde gedichten van H.H. ter Balkt in Theater Lux in Nijmegen. Het omvangrijke oeuvre van de 75-jarige Ter Balkt dient ter inspiratie van veel dichters en schrijvers. Tijdens deze middag zullen Mustafa Stitou, Piet Gerbrandy, David Van Reybrouck, K. Michel, Mark Boog, Paul Demets, Saskia de Jong, Alfred Schaffer, Dennis Gaens, Maarten van der Graaff en Piet Meeuse een eerbetoon brengen. Bovendien is er muziek van Broeder Dieleman. De presentatie is in handen van Ter Balkts redacteur Wil Hansen. Vanzelfsprekend draagt Ter Balkt zelf ook voor.

Zondag 27 april
Locatie: Theater Lux
Zaal open: 14.30 uur | Aanvang: 15.00 uur
Toegang: Gratis (verplicht aanmelden via aanmelden@wintertuin.nl)
Meer informatie: www.wintertuin.nl