De Bezige Bij

Op 26 januari verschijnt Oscar - Jan Siebelink

Esmée parkeerde de Citroën feilloos onder de boom, die er nog was, zonder kroon, maar uit de door mitrailleurvuur versplinterde stam waren toch jonge loten ontsproten. Het leven ging door. Die ongehoord banale gedachte wist hij voor zich te houden, maar hij had de opmerking wel willen maken om haar reactie te zien. Het leven gaat verder. Je man is dood. Wij kunnen samen verdergaan.

Vlak na de Tweede Wereldoorlog reist Oscar met Esmée, de weduwe van zijn vriend Id, naar Duinkerken. De plaats voert hem terug naar het begin van de oorlog, naar het moment dat hij en Id werden gemobiliseerd en uitgekozen voor een geheime missie naar Londen, om per auto geld naar de regering in ballingschap te brengen. De reis begint in Zeeuws-Vlaanderen, dat zich, in tegenstelling tot de rest van Nederland, medio mei 1940 nog niet had overgegeven. Maar Oscar en Id komen niet verder dan Duinkerken, waar ze belanden in Duits spervuur. Tijdens de reis met Esmée wordt Oscar gekweld door vragen. Zou ze vermoeden welke afschuwelijke gebeurtenis in Duinkerken heeft plaatsgevonden? En hoe zijn haar gevoelens voor hem nu Id er niet meer is?

Oscar is een indringende roman over liefde, vriendschap en schuld.

Jan Siebelink is de afgelopen jaren gaan behoren tot de succesvolste schrijvers van Nederland. Met zijn roman Knielen op een bed violen veroverde hij een ongekend groot en breed publiek. Het boek werd onderscheiden met de AKO Literatuurprijs en in verscheidene talen vertaald. Zijn laatst verschenen roman is Het lichaam van Clara.

Jan Siebelink – Oscar
De Bezige Bij | ISBN 978 90 234 6734 | verkoopprijs €17,90 | 128 pag.

Mobiele versie afsluiten