De Bezige Bij

Opnames film Knielen op een bed violen van start

Producent NL Film start komende maand met de opnames van de speelfilm Knielen op een bed violen. De film wordt geregisseerd door Ben Sombogaart en is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Jan Siebelink. Distributeur September Film brengt Knielen op een bed violen begin 2016 uit in de bioscoop.

Barry Atsma en Noortje Herlaar vertolken de hoofdrollen. Ook Gijs Scholten van Aschat, Marcel Hensema en Willem Voogd zullen te zien zijn in de film. Het scenario is geschreven door Hugo Heinen. De opnames starten in mei en vinden plaats rondom Arnhem en in Vlaanderen.

Producent Alain de Levita: ‘We hebben bijna acht jaar aan het scenario en de film gewerkt. Ik ben heel blij dat we nu eindelijk de film gaan draaien en een van de grootste boeken uit de hedendaagse literatuur gaan vereeuwigen op het witte doek.’

De film vertelt het verhaal van een liefdevolle man en vader (Barry Atsma) die in handen valt van een extreem orthodox-protestantse sekte. Hij offert alles en iedereen op aan dit geloof, waaronder zijn bedrijfje en het respect van zijn jongste zoon. Maar nooit verliest hij de liefde van zijn vrouw (Noortje Herlaar).

Jan Siebelink baseerde het boek Knielen op een bed violen op zijn eigen jeugd in een streng protestants gezin. Van de roman zijn meer dan 600.000 exemplaren verkocht en het won in 2005 de AKO Literatuurprijs. Het boek is vertaald en uitgegeven in Duitsland, Denemarken en Italië.

De film wordt geproduceerd door Alain de Levita van NL Film in coproductie met Sytze van der Laan van Nanook Entertainment, het Belgische Zilvermeer Productions en de KRO-NCRV, en komt tot stand met steun van Nederlands Filmfonds, Production Incentive, CoBO, Screen Flanders en de Belgische Tax Shelter.

Mobiele versie afsluiten