De Bezige Bij

Optredens Tonnus Oosterhoff

In februari verscheen de nieuwe roman van Tonnus Oosterhoff, Op de rok van het universum. De auteur zal dit jaar naar aanleiding van de roman verschillende optredens geven.

Zaterdag 23 april: Voorstelling ‘Kaleidoskopisch vertellen’ met onder andere Kees ’t Hart, Nina Weijers, Martijn Knol en Tonnus Oosterhoff tijdens het Internationaal Literatuurfestival in Utrecht.

Donderdag 5 mei: Optreden tijdens de Vrijheidsmaaltijd te Amsterdam

Vrijdag 10 juni: Optreden Perdu

Zondag 31 juli: Oostende ’theater aan zee’ met Josse de Pauw

Zaterdag 6 augustus: Optreden tijdens Het Tuinfeest 

Zondag 21 augustus: Optreden tijdens het Noorderzonfestival te Groningen

Zondag 28 augustus: Optreden tijdens het Het Park Vertelt te Oosterbeek

Maandag 3 oktober: Optreden tijdens Studium Generale met Frans Thomése in het kader van zijn gastrschrijverschap over verdwalen in de literatuur

Over Op de rok van het universum:
In een rijkgeschakeerd mozaïek voert Tonnus Oosterhoff de kettingrokende dierenarts Roelof de Koning ten tonele. Wij volgen zijn gang door het leven en die van zijn metgezellen, babyboomers zoals hijzelf.

Intussen wil deze ambitieuze roman door de bijzondere vertelwijze de chaos van het bestaan voelbaar maken. De toon is vitaal én wanhopig. De opbouw fragmentarisch; toch zijn er lange lijnen. De tekst ontroert, bedwelmt, stoot af, sleept mee, is langdradig, wekt de lachlust, verwart, zet aan het denken over de wereld… en treft de lezer ‘met het besef een broodkruimel te zijn op de rok van het universum’ (Lucebert).

 

Mobiele versie afsluiten