Nemen wij dan samen afscheid van de liefde van Paul Baeten Gronda is genomineerd voor de Academica Debutantenprijs 2010.

De nominatiejury heeft uit de 72 ingezonden Nederlandse en Vlaamse fictiedebuten vijf kanshebbers geselecteerd. De hoofdprijs bestaande uit de Academica Award en 15.000 euro wordt in september 2010 voor de vijftiende keer uitgereikt.

Alle door de uitgeverijen ingezonden boeken in de categorie oorspronkelijk Nederlandstalig fictiedebuut, zijn uitgegeven tussen 1 oktober 2008 en 30 september 2009. De jury heeft na een voorselectie- een longlist van 16 titels – vijf debuten geselecteerd. Nu is het aan de lezers, de publieksjury, om te bepalen wie de winnaar wordt van de Academica Debutantenprijs 2010. Enkele eerdere winnaars van de prijs waren Anna Enquist (1994), Erwin Mortier (2000) en Marieke van der Pol (2007).

 

Deelnemen aan de lezersjury?

Het enige vereiste is dat de deelnemer ten minste één genomineerd boek leest en dit vervolgens beoordeelt aan de hand van een beoordelingsformulier. U kunt het digitale beoordelingsformulier hier op de site invullen, of u kunt het beoordelingsformulier downloaden als pdf of word document. Dit kunt u dan invullen en per email versturen of afdrukken en per post opsturen. U kunt stemmen t/m 10 september 2010.

www.academicadebutantenprijs.nl