De Bezige Bij

Peter Buwalda en Simone van Saarloos Zomergasten

De gasten in het praatprogramma Zomergasten van dit jaar zijn bekend. Op zondag 2 augustus zal Peter Buwalda te gast zijn.

Vanaf zondag 26 juli presenteert Wilfried de Jong voor het derde opeenvolgende jaar VPRO Zomergasten. Andere gasten zijn onder meer Ahmed Aboutaleb, Simone van Saarloos en Annejet van der Zijl.

Over Peter Buwalda
Peter Buwalda was journalist en redacteur bij verschillende uitgeverijen. Hij was mede-oprichter van het literaire poptijdschrift Wah-Wah en schreef verhalen en essays voor onder andere De Gids, Vrij Nederland, Bunker Hill en Hollands Maandblad.

In september 2010 debuteerde hij met de roman Bonita Avenue dat een prachtige ontvangst kreeg en een bestseller werd. Het werd bekroond met de Anton Wachterprijs, de Academica Debutantenprijs, de Selexyz Debuutprijs en de Tzumprijs en werd genomineerd voor maar liefst negen prijzen waaronder de AKO Literatuurprijs, de Libris Literatuur Prijs, de KANTL Proza Prijs, de NS Publieksprijs en De Gouden Strop 2011. De vertaalrechten werden verkocht aan o.a. Duitsland, Spanje, Italië, Frankrijk, Engeland en Amerika.The New York Times noemde het boek “dazzling” in een buitengewoon lovende recensie.

In het najaar van 2014 verscheen Suzy vindt van niet, met daarin Buwalda’s eerste tweeënvijftig eigenzinnige, messcherpe en vaak hilarische columns uit de Volkskrant.

In het najaar van 2015 verschijnt een nieuwe bundeling columns van Peter Buwalda: Van mij valt niets te leren.

Over Simone van Saarloos
Simone van Saarloos (Summit/ VS, 1990) is filosoof. Met 25 lentes is zij de jongste Zomergast ooit. Van Saarloos publiceert recensies, essays, interviews en verhalen in onder meer Vrij Nederland, de Volkskrant en Das Magazin. Drie keer in de week heeft ze een column in NRC.next. Ze studeerde filosofie en literatuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en de New School in New York, speelde rugby voor het Nederlands damesteam en werkte op zaterdag in de Condomerie. In het najaar verschijnt haar pamflet over de single als hoeksteen bij De Bezige Bij. Daarnaast werkt ze aan een roman. ‘Met Zomergasten krijg je als gast de tijd om een klein universum te maken terwijl de kijker zijn eigen oordeel uitstelt’, zegt ze. ‘Voor even gaat de kijker mee in iemands gedachtewereld.’

Mobiele versie afsluiten