Nieuws / Peter Buwalda wint Academica Literatuurprijs

23.09.2011

Peter Buwalda wint Academica Literatuurprijs

Peter Buwalda heeft met zijn debuut Bonita Avenue de Academica Literatuurprijs 2011 gewonnen.

De roman van Buwalda verscheen vorig jaar en is ook genomineerd voor de NS Publieksprijs. Het boek dong eerder mee naar de Libris Literatuurprijs en de Gouden Strop.

De Academica Literatuurprijs is een voortzetting van de Academica Debutantenprijs die sinds 1995 werd uitgereikt. De prijs werd eerder uitgereikt aan onder anderen Anna Enquist, Erwin Mortier en Gerbrand Bakker. Aan de prijs is een bedrag van 10.000 euro verbonden.

Meer over de auteur

Peter Buwalda

Peter Buwalda debuteerde in 2010 met Bonita Avenue. Het boek werd genomineerd voor twaalf literaire prijzen, waarvan hij er vijf won. De roman voerde de bestsellerlijsten aan, verkocht meer dan 350.000 exemplaren en werd wereldwijd vertaald en bejubeld. Zijn tweede roman, Otmars zonen, verscheen op 5 maart 2019.

Peter Buwalda

Meer nieuws

  • Bette Dam wint De Loep met haar boek ‘Op zoek naar de vijand’

    Bette Dam wint ‘De Loep’ in de categorie Controlerende Onderzoeksjournalistiek met haar boek Op zoek naar de vijand. De Loep is een Belgisch-Nederlandse prijs voor onderzoeksjournalistiek die wordt uitgereikt door de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) aan controlerende, opsporende en signalerende journalistiek. De jury van De Loep schreef het volgende in het juryrapport: “Een onderzoek van internationale klasse...

    Meer28.09.2020
  • Jeroen Olyslaegers is de laureaat van de Prijs van de KANTL voor Proza 2020

    Jeroen Olyslaegers wint de vierjaarlijkse Prozaprijs van de KANTL (Koninklijke Academie voor Taal en Letteren) voor zijn roman WIL. De KANTL reikt jaarlijks een literaire prijs uit. Die prijs richt zich afwisselend op proza, podiumteksten, essay en poëzie. Voor de KANTL-prijs van 2020 kwamen alle prozawerken uit de periode tussen 2016 en 2019 in aanmerking....

    Meer10.09.2020