Dinsdag 5 mei, 17.00 uur, organiseert de Revisor bij Spui25 Lof der herhaling, een literaire namiddag die tevens de lancering van nummer 9 is.

Herhaling geeft nadruk. Te veel of te weinig? Drie schrijvers en lezers spreken erover, er wordt poëzie voorgedragen en panel en zaal zetten het mes in zinnen van herhaling en gewicht. Met Jan Baeke, Jan van Mersbergen, Erik Lindner, Daan Stoffelsen, Idwer de la Parra en Wim Noordhoek.

Toegang is gratis, aanmelden verplicht – zij het niet vrijblijvend. Niet in staat te komen? Reserveer uw exemplaar bij de boekhandel van dienst, Athenaeum.

Deze namiddag wordt georganiseerd naar aanleiding van het aprilnummer van de Revisor, met nieuw en ander werk van bekendere namen als Mischa Andriessen, Kees ’t Hart, Wytske Versteeg, Wim Noordhoek, Ruth Lasters, Jan Baeke, Sandra Heerma van Voss en Gilles van der Loo, maar ook met nieuwe namen. Met trots presenteren we voor de tweede keer onder deze redactie een frisse stem uit het buitenland, de Fransman Pierre Autin-Grenier, in vertaling van Rokus Hofstede. En even tevreden laten we u beginnende schrijvers zien uit eigen taalgebied: Frederik Willem Daem, Efie Tromp, Harm Hendrik ten Napel, Jerry Hormone, Jori Stam, Rens van der Knoop en Idwer de la Parra. Deze schrijvers hebben iets te vertellen, over rituelen, trams, ziekte, ergernis, eenzaamheid, kraantjes, nostalgie, liefde, dood. Over literatuur en wezen.

De sprekers

Jan Baeke (1956) publiceerde zes dichtbundels, waaronder Groter dan de feiten (2007) en Het tankstation op de route (2013). Hij was werkzaam bij het Filmmuseum en is programmeur van Poetry International. In Revisor 9 schreef hij het essay ‘Wat we herkennen en wat nog niet bestond. Over de poëzie in de wereld’.

Jan van Mersbergen (1971) schreef zeven romans, waarvan Naar de overkant van de nacht (2011) met de BNG Nieuwe Literatuurprijs werd toegekend, en De laatste ontsnapping (2014) met de Bordewijkprijs. Hij is redacteur van de Revisor en schreef voor Revisor 9 het verhaal ‘Station Zuid’.

Daan Stoffelsen (1981) is redacteur van Athenaeum.nl, Recensieweb en de Revisor, freelance recensent voor NRC Handelsblad en adviseur voor het Letterenfonds. Hij won de Jan Hanlo Essayprijs Klein 2013. Voor Revisor 9 schreef hij het essay ‘Ockhams ochtend. Scheerscènes in herhaling, herhalingen in scène’.

Erik Lindner publiceerde vijf dichtbundels waarvan de meest recente is getiteld Acedia, 2014), en een roman, Naar Whitbridge. Hij is redacteur van de Revisor en Terras, en criticus. In Revisor 9 staat zijn essay ‘Den Haag Den Haag vier’ en de Eenzame uitvaart ‘Man in het water’.

Idwer de la Parra (1977) studeerde aan de AKI (vrije kunstacademie) en aan de toneelschool in Maastricht. Daarna legde hij zich toe op biodynamische landbouw. Inmiddels is hij meer dan tien jaar werkzaam als kruidenteler en tuinman. Hij kreeg de VONDEL CS poëzieprijs uitgereikt voor zijn gedicht ‘Kom terug’. Hij is met een viertal gedichten vertegenwoordigd in Revisor 9.

Wim Noordhoek (1943), sinds 1966 een vaste waarde bij de VPRO en auteur van het Avondlog, portretteert in Revisor 9 een laatste tramrit als de eerste in ‘Alle trams rijden naar de hemel’.