Aansluitend op de jaarlijkse Dodenherdenking zal het 4 mei Concert plaatsvinden in de Grote Zaal van Het Concertgebouw. In een unieke samenwerking zullen de Dichter des Vaderlands Ramsey Nasr, het Amsterdam Ensemble, violiste Rosanne Philippens en sopraan Hanneke de Wit samen het concert verzorgen.

Ramsey Nasr wist Mahlers Vierde symfonie te verwoorden in een ontroerend gedicht, Het Hemelse Leven, over de driehoeksrelatie tussen Gustav Mahler, Willem Mengelberg en het Koninklijk Concertgebouworkest. Het gedicht is een dichterlijke bewerking van de symfonie, met de opbouw en structuur van de Vierde symfonie als uitgangspunt. Deze bijzondere samenwerking kwam tot stand op initiatief van Het Grachtenfestival, waarbij een pilot van Het Hemelse Leven eenmalig en met veel succes werd opgevoerd in een uitverkocht Pakhuis de Zwijger.

Het 4 mei Concert begint om 21.15 uur en duurt ongeveer een uur. Er is geen pauze. De toegangsprijs is laag (€ 12,50), dankzij de genereuze bijdrage van organisaties die dit initiatief een warm hart toedragen. Voor meer informatie zie www.4meiconcert.nl.

Kaarten kunnen gereserveerd worden via telefoonnummer: 0900-6718345 (€ 1,- p/g, dagelijks van 10.00-17.00 uur) of via de website van Het Concertgebouw.