In het kader van Re:Creating Europe zal Laurent Binet, bekend van Himmlers hersenen heten Heydrich en De zevende functie van taal, ons meenemen in de dilemma’s van de geschiedschrijver. Hierbij wordt hij vergezeld door onderzoeksjournalist en schrijver Frank Westerman, die bestsellers schreef over onder andere Srebrenica en in zijn nieuwste werk, Een woord een woord, over de Molukse treinkaping.

In het programma, genaamd On the Brink of History, zullen we door het Europa van de vorige eeuw reizen, en de schaduw van het verleden over het heden analyseren. Welke taak en welke verantwoordelijkheid ligt er voor een schrijver die de Europese geschiedenis beschrijft?

Over Re:Creating Europe
Op 1, 2 en 3 juni komen innovatieve kunstenaars en visionaire denkers uit Europa samen in Amsterdam voor Re:Creating Europe, het eerste Forum on European Culture. In een programma met theater, debat, exposities en film focust het Forum op de kracht, impact en waarde van kunst en cultuur voor Europa. Het Forum on European Culture is een initiatief van De Balie en DutchCulture en vindt plaats in o.a. De Balie, Het Concertgebouw, DeLaMar Theater, Frascati, Theater Bellevue, Stedelijk Museum, Rijksakademie van beeldende kunsten, Melkweg en VondelCS.