De Bezige Bij

Remco Campert en Walter van den Berg bij Knetterende Letteren

Onlangs waren Remco Campert en Walter van den Berg te gast in de uitzending van Knetterende Letteren. In het programma gaat presentator Kenneth van Zijl op de koffie bij schrijvers en dichters.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Remco Campert vertelt over zijn nieuwe roman Hôtel du Nord, die op 19 september verschijnt. Daarin neemt hij zijn lezer mee in het hoofd en hart van zijn benevelde protagonist. In een impuls, zonder afscheid te nemen van zijn vriendin, reist Walter Manning naar een hotel aan de Franse kust. Van het ene op het andere moment geeft hij daarmee toe aan een diep verlangen om verloren te raken, om een vreemdeling te zijn voor anderen en zichzelf. Aan de voorafgaande 762 dagen van geheelonthouding, die hem niet de rust en de oplossing hebben gebracht waarop hij hoopte, maakt hij in de bar van een Frans hotel een einde. Dagen van verwarring en dronkenschap volgen.

Op 26 september verscheen Van dode mannen win je niet van Walter van den Berg. De verteller van deze roman kent de regels van het spel. Met overdonderende charme dringt hij binnen in het leven van een vrouw. Als hij eenmaal haar vertrouwen gewonnen heeft, toont hij zijn ware aard. De jeugd van Walter van den Berg werd getekend door een gewelddadige stiefvader. Om de psychologie van het geweld te doorgronden kroop hij in het hoofd van de man die zijn moeder terroriseerde. Het resultaat is deze even ijzingwekkende als hartverscheurende roman, over angst, eenzaamheid, en het doffe geluid van een stomp in de maag.

Mobiele versie afsluiten