De Bezige Bij

Remco Campert in het Concertgebouw

 

De Nederlandse jazzmuzikant Benjamin Herman is gevraagd om drie Robeco Zomerconcerten avonden te programmeren in het Concertgebouw.

Vrijdag 6 augustus staat geheel in het teken van Sax & Lyrics, en de samenwerking met Remco Campert in het bijzonder. Benjamin Herman zal deze avond werk van zijn met een Edison onderscheiden cd Campert ten gehore brengen, met als special guest: de dichter zelf, Remco Campert. Deze muziek is sinds het verschijnen van dit album in 2007 slechts twee keer live uitgevoerd.

Bezetting: Benjamin Herman, Pete Philly, Remco Campert, Gideon van Gelder, Kasper Kalf, Joost Kroon, dj Jules Deelder.

In de zomer van 2006 werd Benjamin Herman gevraagd om muziek te schrijven voor Tijd duurt één mens lang, een documentaire over schrijver Remco Campert. Benjamin schreef muziek, geïnspireerd op verschillende gedichten van Campert en verzorgde tevens de titel- en eindmuziek. Naast de gedichten was vooral de bijzondere, openhartigheid van Campert in de film van invloed op Hermans muziek.

De muziek in de documentaire duurde bij elkaar een kwartier. Door extra materiaal te schrijven, geïnspireerd op deze documentaire, en de al bestaande stukken meer uit te werken en opnieuw op te nemen, produceerde Herman in 2007 een volledig album; Campert. Op dit album ook een bijzondere bijdrage van Campert te horen op het nummer Lamento. Het allbum Campert eindigde in 2009 als derde bij de prestigueze Gilles Peterson orldwide Jazz Awards.

Naast het optreden met Remco Campert zal Benjamin Herman ook het podium delen met Pete Philly. Na afloop van de concerten zal Jules Deelder de muziek verzorgen tijdens de afterparty.

Klik hier voor meer informatie over de Robeco Zomerconcerten en voor tickets.

Mobiele versie afsluiten