In de zomer van 2008 bracht bestsellerauteur Richard Mason een bezoek aan Amsterdam. Hij bezocht het Museum Willet-Holthuysen, een grachtenpand in de beroemde ‘gouden bocht’ van de Herengracht, en raakte daar zo door geïnspireerd dat het de aanzet was tot zijn nieuwste roman. Die roman verschijnt op 12 mei, en heet De geschiedenis van een genotzoeker.

Op 20 mei komt Richard Mason naar Amsterdam, en wordt De geschiedenis van een genotzoeker gepresenteerd in Museum Willet-Holthuysen.

De geschiedenis van een genotzoeker speelt zich af in Amsterdam, in het jaar 1907. Het is het verhaal van een charmante, intelligente jongeman, die de privéleraar wordt van de zoon van een puisant rijke familie. De jongeman is vastberaden om met hulp van de familie een weg te vinden naar de hogere klassen, maar al snel komt zijn zorgvuldig uitgedachte toekomst in gevaar.

Richard Mason werd geboren in 1977 in Johannesburg, maar verhuisde op zijn tiende met zijn ouders naar Engeland. Op zijn achttiende schreef hij zijn debuutroman Verloren zielen. Het boek verscheen tijdens zijn eerste studiejaar in Oxford en werd een ongekend verkoopsucces: het werd vertaald in 22 talen, wereldwijd werden er meer dan 7 miljoen exemplaren van verkocht en het maakte hem tot een rijke jonge man. In 2008 verscheen de veelgeprezen roman De verlichte kamers.
Met het geld dat Richard Mason verdiende aan Verloren zielen besloot hij een stichting in het leven te roepen om kansarme zwarte kinderen in Zuid-Afrika de mogelijkheid van een goede scholing te bieden. De Kay Mason Foundation – genoemd naar zijn zuster die zelfmoord pleegde – ondersteunt momenteel meer dan 50 kinderen en staat onder het patronaat van aartsbisschop Desmond Tutu.
Mason houdt erg van Amsterdam, bracht er in de zomer van 2008 een aantal maanden door als ‘writer in residence’, en heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de geschiedenis van Amsterdam.

Presentatie:
Op 20 mei wordt De geschiedenis van een genotzoeker feestelijk gepresenteerd in Museum Willet-Holthuysen in Amsterdam, aan de Herengracht 605 (bereikbaar met de metro en tram 4, 9 en 14).
De presentatie begint om 15.00 uur en is besloten. Na ontvangst met een drankje zal Mason vertellen over zijn nieuwste roman en de plek die hem hiertoe inspireerde, daarna kunnen de gasten zelf tot 17.00 uur rondwandelen in het museum.
Wilt u de presentatie bijwonen? Via onze e-nieuwsbrief worden 50 kaarten verloot aan de eerste inzenders op publiciteit@debezigebij.nl
Zie voor meer informatie en routebeschrijving: www.willetholthuysen.nl