Nieuws / Schrijfster Sytske van Koeveringe gaat zes weken wonen en werken in een verzorgingshuis

04.10.2017

Schrijfster Sytske van Koeveringe gaat zes weken wonen en werken in een verzorgingshuis

Schrijfster Sytske van Koeveringe woont en werkt van 29 oktober tot 8 december in een appartement van Vitalis WoonZorg Groep De Horst/Kronehoef in Eindhoven. Zij is de nieuwe Schrijver in huis: ze zal tijdens haar verblijf in het verzorgingshuis onderzoek doen naar de tijdsbeleving in en buiten het huis, geïnspireerd op de bewoners. Ze doet verslag via de website www.schrijverinhuis.nl en het resultaat wordt samengebracht in een kleine uitgave.

 

Op uitnodiging van Literair Productiehuis Wintertuin en de Literaire Salon wonen en werken jonge auteurs voor een aantal weken in een appartement van Vitalis WoonZorg Groep in Eindhoven. Ouderen dragen veel culturele bagage en levenservaring met zich mee. Hun kennis en ervaring mag niet zomaar verdwijnen. Via het project Schrijver in huis wordt een deel van deze kennis, bagage en ervaring verwerkt in een roman, gedicht of ander nieuw werk. Op deze wijze kunnen de bewoners hun eigen geschiedenis, levenservaring en verhalen doorgeven aan anderen en veilig stellen voor de toekomst. Eerdere Schrijvers in huis waren Maartje Wortel, Willem Claassen en Elfie Tromp. Lees hun verslagen terug op www.schrijverinhuis.nl.

 

Sytske van Koeveringe (1988) woont en werkt in Amsterdam. In 2014 studeerde ze af aan de opleiding Beeld & Taal aan de Gerrit Rietveld Academie. Haar werk is gepubliceerd in onder andere De Gids, De Fusie, Hard//Hoofd en Das Magazin. Sinds augustus 2015 schrijft ze voor Mister Motley korte verhalen over een project waarbij ze met zoveel mogelijk verschillende beroepen meeloopt. Sytske’s debuutroman Het is maandag vandaag verscheen in mei 2017 bij De Bezige Bij.

Meer over de auteur

Sytske Van Koeveringe

Sytske van Koeveringe (1988) is in 2014 afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie richting beeld en taal. Haar werk is onder andere te zien op de Fusie, De Gids, Hard//hoofd, MisterMotley, Das Magazin. Ze zat bij de eerste lichting van Slow Writing Lab van het Letterenfonds. En ze woont en werkt in Amsterdam.

Sytske Van Koeveringe

Meer nieuws

  • Bette Dam wint De Loep met haar boek ‘Op zoek naar de vijand’

    Bette Dam wint ‘De Loep’ in de categorie Controlerende Onderzoeksjournalistiek met haar boek Op zoek naar de vijand. De Loep is een Belgisch-Nederlandse prijs voor onderzoeksjournalistiek die wordt uitgereikt door de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) aan controlerende, opsporende en signalerende journalistiek. De jury van De Loep schreef het volgende in het juryrapport: “Een onderzoek van internationale klasse...

    Meer28.09.2020
  • Jeroen Olyslaegers is de laureaat van de Prijs van de KANTL voor Proza 2020

    Jeroen Olyslaegers wint de vierjaarlijkse Prozaprijs van de KANTL (Koninklijke Academie voor Taal en Letteren) voor zijn roman WIL. De KANTL reikt jaarlijks een literaire prijs uit. Die prijs richt zich afwisselend op proza, podiumteksten, essay en poëzie. Voor de KANTL-prijs van 2020 kwamen alle prozawerken uit de periode tussen 2016 en 2019 in aanmerking....

    Meer10.09.2020