Woensdagavond 13 september werd de shortlist van de ECI Literatuurprijs bekend gemaakt. Van de zes genomineerden voor de grootste literaire prijs in Nederland en Vlaanderen staan er maar liefst twee Bezige Bij auteurs te schitteren op de shortlist: De mensengenezer van Koen Peeters en Yucca van Peter Terrin. Op 9 november worden de winnaars van de ECI Literatuurprijs en de ECI Lezersprijs 2017 bekroond.

Yucca De Mensengenezer

De mensengenezer – Koen Peeters
Een verdwijnend boerenbestaan, een koloniaal en schuldbeladen verleden en in het menselijk hart een rusteloos verlangen naar het onbekende.

“**** – De mensengenezer is een verhaal dat landen, tijden en culturen overstijgt. Een schitterende roman waarin de auteur ons meeneemt op een meeslepende reis naar onbekende werelden”. (Hebban.nl)
“***** – Glashelder, zonder zweem van zweverige terminologie, bedrijft Peeters in De mensengenezer literaire magie”. (de Volkskrant)

Yucca – Peter Terrin
Is een man nog een vader als zijn kind niet meer leeft?

“Yucca blijft geen rationeel ideeënboek, maar raakt je tot in het onderbewuste”. (de Volkskrant)
“Yucca is een pageturner, en toch is het ‘de huilende trompet’ van Chet Baker die de soundtrack levert. Dát is wat is zo apprecieer aan deze veelkantige schrijver: dat hij zo teder aait. Verliezen doe je het mooist als je een personage van Peter Terrin bent”. (Humo).