Op korte termijn zoekt uitgeverij De Bezige Bij een enthousiaste:

Stagiair op de afdeling Publiciteit & Marketing

Bedrijf: Uitgeverij De Bezige Bij
Afdeling: Publiciteit en Marketing
Locatie: Amsterdam
Periode: 6 maanden (start juli/augustus 2018)
Werkweek: 32 uur/4 werkdagen
Stagevergoeding: €350,- per maand, inclusief reiskosten

Wat ga je doen?
Tijdens je stage zal je ruime werkervaring opdoen en je actief bezighouden met boeken, schrijvers, de media en alle onderwerpen die de boeken van De Bezige Bij en de bijbehorende boekenfondsen Thomas Rap en Cargo te bieden hebben.

De werkzaamheden die je zal uitvoeren zijn divers en zullen zowel een ondersteunend als zelfstandig karakter hebben. Hieronder vallen bijvoorbeeld persberichten schrijven, boekpresentaties organiseren, contact onderhouden met auteurs en de pers, auteursbezoeken begeleiden, social media-kanalen bedienen, auteursgesprekken bijwonen, website bijhouden, persaanvragen invoeren, vergaderingen bijwonen, promotieplannen maken, pitch voor boeken voorbereiden en nog veel meer. Het is helaas niet mogelijk een afstudeeropdracht of -onderzoek te doen.

Wie zoeken we?
We zoeken een enthousiaste en gedreven stagiair met een voorliefde voor boeken en die werkervaring op wil doen in het boekenvak of op het gebied van communicatie. Je bent student of recent afgestudeerd en hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal. Je kan zowel zelfstandig als in een team functioneren. Je bent betrouwbaar, leergierig, een harde werker, communicatief vaardig en stressbestendig.

Wat bieden we jou?
Als stagiair van de afdeling publiciteit en marketing van De Bezige Bij draai je mee in een hecht team waarin jong talent en rijke ervaring hand in hand gaan. De Bezige Bij biedt je een afwisselende en dynamische stage van zes maanden waarin je kennismaakt met de verschillende facetten van de uitgeverij en het vak communicatie. Je krijgt een stagebegeleider die je begeleidt in al je werkzaamheden. Je krijgt gedurende 6 maanden de mogelijkheid om het werkproces van een boek van A tot Z te volgen, met de nadruk op publiciteit en marketing. We hechten waarde aan een goede sfeer waarin hard gewerkt en gelachen wordt.
De Bezige Bij heeft een rijke historie en is uitgeverij van toonaangevende boeken, op het gebied van Nederlandse en vertaalde literatuur en non-fictie. Uitgeverij Thomas Rap en uitgeverij Cargo zijn onderdeel van De Bezige Bij. De stagevergoeding bedraagt €350,-, inclusief reiskosten.

Ben je enthousiast?
Vind je dat deze stage bij jou past, stuur je cv en begeleidende brief naar Charlotte Huizink, c.huizink@debezigebij.nl. Met vragen kan je altijd bellen naar 020-305 98 10.