Stefan Hertmans is door de Bondspresident Frank-Walter Steinmeier gevraagd om het nieuwe Frankfurt Paviljoen te openen tijdens de zeventigste Frankfurter Buchmesse. 

Tijdens deze feestelijke gebeurtenis zullen Steinmeier, Hertmans en de Kroatische schrijver Ivana Sajko in gesprek gaan over een aantal actuele thema’s rondom vrijheid. Michaela Kolster, Director Program voor ZDF-PHOENIX, zal de discussie modereren.

 

Het thema luidt: ‘On opining. How to defend freedom in turbulent times’ en in het kader daarvan zullen Steinmeier, Hertmans en Sajko op zoek gaan naar welke idealen de basis vormen voor een vrije samenleving en hoe men een constructieve houding kan ontwikkelen. Het evenement vindt plaats op woensdagochtend 10 oktober 2018 om 10:00 uur in het Frankfurt Paviljoen.

 

Naast dit eervolle verzoek heeft Stefan Hertmans nog meer internationaal succes. Een maand geleden verscheen de Franse vertaling van De bekeerlinge (Le coeur converti) bij Uitgeverij Gallimard. De vertaling is inmiddels al aan de vierde druk toe en is genomineerd voor de Prix Femina étranger. De Prix Femina wordt ieder jaar toegekend door een geheel uit vrouwen bestaande jury, meestal (maar niet uitsluitend) aan vrouwelijke auteurs. Sinds 1985 wordt tevens de Prix Femina étranger toegekend, die is bedoeld voor wat de jury beschouwt als de beste in het Frans vertaalde buitenlandse roman. De roman staat bovendien op nummer 4 in de top 20 van de beste boeken volgens Franse boekhandelaren.