De Bezige Bij

Stefan Hertmans' Harder dan sneeuw verschijnt als heruitgave

Op 12 maart verschijnt voor het eerst een heruitgave van Harder dan sneeuw van Stefan Hertmans. Hertmans is de auteur van onder meer Oorlog en Terpentijn,dat in 2013 bij De Bezige Bij verscheen. Voor deze roman ontving hij de AKO Literatuurprijs 2014. De vertaalrechten werden onder meer verkocht in Duitsland, Frankrijk, Engeland en de Verenigde Staten.

Aan het rustige bestaan van John de Vuyst komt abrupt een einde als hij op een dag twee geheimzinnige brieven ontvangt in een taal die hem vreemd is. Nog geen vierentwintig uur later ontploft een krachtige bom op de tweede etage van het Institut du Monde Arabe in Parijs, gevolgd door een reusachtige ontploffing in de Sint-Pieterskerk in Rome. Zijn leven raakt in een stroomversnelling als De Vuyst ontdekt dat er een direct verband bestaat tussen de aan hem geadresseerde brieven en de terroristische aanslagen van tot dan toe onbekende fundamentalisten.

β€˜In Harder dan sneeuw staan passages die ik om persoonlijke redenen nooit zal vergeten. Beschrijvingen van emoties die je geregeld overvallen, maar waar je als eenvoudige sterveling nooit de woorden voor hebt gevonden.’

– Jeroen de Preter, De Morgen

Stefan Hertmans (1951) publiceerde romans, verhalenbundels, essays en gedichten. Zijn werk is onder meer bekroond met de Multatuliprijs, de F. Bordewijk-prijs, de AKO Literatuur Prijs, de Vlaamse Cultuurprijs voor de Letteren en de Prijs Lezersjury Gouden Boekenuil.

Mobiele versie afsluiten