De Bezige Bij

Stefan Hertmans schrijft theatermonoloog voor Re:Creating Europe

Speciaal voor Re:Creating Europe schreef Stefan Hertmans de theatermonoloog Molenbeek 2016. Actrice Monic Hendrickx vertolkt hierin de zus van een geradicaliseerde jongen. Ze verkent vragen over geweld, naastenliefde en verantwoording. De monoloog is geregisseerd door Roeland Hofman (They are just kids, Een oorlog om in te wonen).

Na afloop van de performance volgt een gesprek over de rol van kunst, engagement, representatie en recente gebeurtenissen in Molenbeek met Stefan Hertmans, Johan Simons en Myriam Sahraoui (actrice en mede-oprichter Zina). Kan theater verbinden? En hoe kun je, als theatermaker of schrijver, reageren op zeer recente en emotioneel geladen gebeurtenissen in Europa zoals de aanslagen in Brussel? En namens wie spreek je?

Over Re:Creating Europe
Op 1, 2 en 3 juni komen innovatieve kunstenaars en visionaire denkers uit Europa samen in Amsterdam voor Re:Creating Europe, het eerste Forum on European Culture. In een programma met theater, debat, exposities en film focust het Forum op de kracht, impact en waarde van kunst en cultuur voor Europa. Het Forum on European Culture is een initiatief van De Balie en DutchCulture en vindt plaats in o.a. De Balie, Het Concertgebouw, DeLaMar Theater, Frascati, Theater Bellevue, Stedelijk Museum, Rijksakademie van beeldende kunsten, Melkweg en VondelCS.

Mobiele versie afsluiten