Godenslaap is één van de vijf genomineerden voor de NS Publieksprijs 2010.
Tijdens de Amsterdamse boekenbeurs Manuscripta werden de genomineerde bekend gemaakt. Godenslaap, de jongste roman van Erwin Mortier, behoort tot de gelukkigen.

De NS Publieksprijs voor het Nederlandse Boek heeft tot doel de lezer de mogelijkheid te geven een prijs toe te kennen aan zijn persoonlijke boekvoorkeur, om zo de betrokkenheid tussen lezer en boek te vergroten.
Een comité van boekverkopers en bibliothecarissen kiest uit een groslijst van de meest populaire boeken van het afgelopen jaar zes boeken. Het publiek kan stemmen op een van deze zes boeken of op een persoonlijke favoriet naar keuze, zolang deze maar oorspronkelijk Nederlandstalig is.
Het boek dat de meeste stemmen vergaart, mag zich voortaan Boek van het Jaar noemen. De schrijver ervan ontvangt een sculptuur van Jeroen Henneman, een geldbedrag van € 7.500,- en een eersteklas Jaarabonnement van NS ter waarde van € 5.867.

Voor 2010 gaat het naast Godenslaap om Dorsvloer vol confetti van Franca Treur, Cruise van Suzanne Vermeer, Op klaarlichte dag van Simone van der Vlugt, De Vastgoedfraude van Vasco van der Boon en Gerben van der Marel en Mama Tandoori van Ernest van der Kwast – zowel thrillers, bellettrie als non-fictie.

Stemmen kan op de site van de NS Publieksprijs tot en met donderdag 14 oktober. Op maandag 18 oktober wordt het winnende boek bekendgemaakt.

Erwin Mortier liet weten blij te zijn dat zijn roman op de shortlist is terechtgekomen. ‘De weerklank die mijn roman krijgt, blijft me verbazen en verheugen. De rest zien we wel weer,’ besluit hij.

Klik hier om te stemmen.