Op 4 juli werd in de Nieuwe Bibliotheek in Almere Stad Iets meer dan een seizoen van Stephan Sanders gepresenteerd.

Wethouder Ben Scholten en gemeenteraadslid Frits Huis presenteerden samen met schrijver Stephan Sanders zijn nieuwe boek in de Nieuwe Bibliotheek. Iets meer dan een seizoen is het eerste deel van de literaire serie de AlmereVerhalen. Met de presentatie sluit Sanders zijn periode als ‘writer-in-residence’ af met de officiële overhandiging.

Wethouder Ben Scholten is enthousiast over AlmereVerhalen: “Het is heel belangrijk dat mensen elkaar verhalen vertellen. Ook over Almere. Dat schept een band onderling, vergroot de betrokkenheid bij de stad en stelt mensen in de gelegenheid om elkaar te inspireren”.

Over Iets meer dan een seizoen:
Iets meer dan een seizoen, 25 jaar… zo lang duurde de vriendschap tussen Stephan Sanders en Anil Ramdas. Ze betraden bijna tegelijk het openbare debat, ze waren beiden geëngageerd, en maakten samen het televisieprogramma Het Blauwe Licht. Maar ook in hun verschillen deden ze niet voor elkaar onder. Sanders is een Hollander van geboorte met een onbekende ‘donkere’ vader, Ramdas kwam in 1977 als Surinaamse Nederlander naar het ‘oude moederland’, om hier ineens een nieuwkomer te worden. Vanuit het huis in Almere waar Stephan Sanders gastschrijver was, kijkt hij terug op de verloren idealen en hun intens verlopen vriendschap.

Lees hier een leesfragment van Iets meer dan een seizoen.