Stikvallei van Frank Westerman is lovend ontvangen in de pers. ‘Een groot Europees auteur’ noemde Bert Wagendorp hem in de Volkskrant, en Matthijs van Nieuwkerk roemde het boek in De Wereld Draait Door: ‘Meesterlijk!’
Het boek werd op 31 oktober gepresenteerd in de de Openbare Bibliotheek Amsterdam, i.s.m. SPUI25. Met een welkomstwoord van Henk Pröpper, directeur De Bezige Bij, en met medewerking van Mieke van der Weij, radio- en televisiepresentatrice en kinderboekenschrijfster.

Het optreden bij De Wereld Draait Door:

In een interview op LezenTV spreekt Westerman uitgebreid over het boek. Dat kunt u hier terugkijken.

Stemmen in de pers:
‘Indrukwekkend.’ **** – Het Parool
‘Stikvallei is de zevende parel aan de kroon van Frank Westerman, schrijver van literatuur, ergens in het grensgebied tussen waarheid en verdichting, waarneming en interpretatie – zoals alle schrijvers.’ – Bert Wagendorp in de Volkskrant

Stikvallei
21 augustus 1986. ’s Avonds bij nieuwe maan sterft al het leven in een vallei in Noordwest-Kameroen uit. Kippen, bavianen, zeboes en vogels vallen dood neer in het gras – net als 1746 mannen, vrouwen en kinderen. Schade is er niet; hutten en palmen staan er onaangeroerd bij. Dit zijn de feiten. Maar wat is er gebeurd?
Stikvallei ontleedt elk facet van deze massale, raadselachtige sterfte – in een thrillerachtig verhaal dat uitwaaiert tot IJsland en Hawaï. Met precisie en verbeeldingskracht legt Frank Westerman drie lagen van de waarheid bloot, waardoor het zicht op het mysterie telkens kantelt.
Gaandeweg voert hij de lezer mee door het woud van verhalen dat in vijfentwintig jaar in de dodenvallei is opgeschoten. Welke woorden hebben zich aan de feiten gehecht en hoe zijn die uitgegroeid tot mythes? Hoe ontstaan verhalen?

Frank Westerman studeerde tropische cultuurtechniek aan de universiteit van Wageningen. Hij was correspondent van de Volkskrant en NRC Handelsblad in Belgrado en Moskou. Als schrijver brak hij door met De graanrepubliek (1999), Ingenieurs van de ziel (2002), Ararat (2007) en Dier, bovendier (2010). Zijn El Negro en ik (2004) is bekroond met de Gouden Uil Literatuurprijs. Met meer dan veertig vertalingen is Frank Westerman een van de meest succesvolle Nederlandse auteurs in het buitenland.

document.write(‘Boekpresentatie Stikvallei in de OBA‘);