De Bezige Bij

Talkshows Het stenen bruidsbed met Möring en Alma Mathijsen

Het Nationale Toneel speelt van eind mei tot en met november Het stenen bruidsbed, naar de roman van Harry Mulisch. Regisseur Johan Doesburg bewerkte het tijdloze verhaal over daders en slachtoffers in tijden van oorlog tot een toneelstuk. Rond de voorstelling organiseren het Nationale Toneel en het Letterkundig Museum een serie talkshows op vrijdagavond, gepresenteerd door Abdelkader Benali.

Op vrijdag 31 mei spreekt Benali met Marcel Möring en David Rijser (classicus, publicist) over ‘Harry Mulisch en de klassieken’. Aanvang om 19.30 uur in de Sol Lewitt Foyer van de Koninklijke Schouwburg, toegang is gratis. Op vrijdag 14 juni is het thema ‘Mulisch en jonge schrijvers van nu’. Alma Mathijsen zal hier te gast zijn. Aanvang om 19.30 uur in de Sol Lewitt Foyer, Koninklijke Schouwburg, toegang gratis.

Op 1 juni gaat Het stenen bruidsbed in première. Jeroen Spitzenberger, Tamar van den Dop en Stefan de Walle nemen de hoofdrollen in het stuk op zich. Van 28 mei tot en met 15 juni 2013 is Het stenen bruidsbed te zien in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Van 14 september tot en met 9 november gaat het Nationale Toneel op tournee door heel Nederland.

Het Letterkundig Museum brengt vanaf 2 juni een tijdelijke tentoonstelling over Het stenen bruidsbed, en uitgeverij De Bezige Bij geeft een speciale editie uit van Mulisch’ roman.

Klik hier voor meer informatie over de talkshows, speeldata en kaartverkoop, en de tentoonstelling in het Letterkundig Museum.

Mobiele versie afsluiten