De Bezige Bij

Terugluisteren: Thomas Blondeau bij Kunststof Radio

Op donderdag 4 september was Thomas Blondeau te gast in het radioprogramma Kunststof op Radio 1. Daarin vertelde hij over zijn nieuwe roman, Het West-Vlaams versierhandboek. De uitzending is hier terug te luisteren.

Download hier een gratis e-bookfragment (epub) met de eerste drie hoofdstukken en de hoofdstukken 87, 88, 89.

Over Het West-Vlaams versierhandboek:
Na de zoveelste gestrande liefde besluit Raf ter bestrijding van zijn verdriet terug te keren naar zijn West-Vlaams geboortedorp, om daar het boek te schrijven waarmee hij grip tracht te krijgen op zijn hartzeer. Hij belandt midden in de actuele gekte van Vlaanderen: het dorp heeft zich sinds kort afgesplitst van de rest van het land. En als Raf het op een na mooiste meisje van het dorp ontmoet, is het maar de vraag of hij deze keer wel zijn hoofd erbij kan houden. Het West-Vlaams versierhandboek is een moderne parabel waarin politieke onthechting en het eeuwige verhaal van de liefde onlosmakelijk zijn verbonden.

Thomas Blondeau (1978) is schrijver, journalist en dichter. Hij schrijft voor nrc.next, is columnist voor De Standaard en Psychologies en was boekendokter voor Cobra.be. Hij debuteerde in 2006 met het veelgeprezen eX en in 2010 verscheen zijn tweede roman Donderhart. Ook stelde hij de bloemlezingen Agents-provocateurs: 20 onder 35 en Hard en teder mede samen. Deze zomer besprak hij in een reeks columns in nrc.next en De Standaard zelfhulpboeken over versieren en de liefde.

Mobiele versie afsluiten